JAIR BOLSAMARO. Un nou entrebanc en la lluita contra el canvi climàtic.

La selva Amazònica amb més de 5.500.000 km2 de superfície forestal, és un dels embornals de CO2 més efectius del planeta, gran part d’aquesta selva tropical es troba al Brasil, tanmateix, les polítiques mediambientals que dugui a terme aquest estat, tenen un caràcter global i són vitals en la lluita contra el canvi climàtic.

La victòria de Jair Bolsamaro a les últimes eleccions brasileres, les declaracions en campanya d’aquest líder així com la seva trajectòria política fan preveure un retrocés en la defensa de l’Amazònia. La seva intenció d’integrar el ministeri de Medi Ambient en el d’Agricultura i relaxar la legislació de protecció de les selves i els natius que les habiten és un primer pas per  augmentar encara més la desforestació i expandir els monocultius per la indústria alimentària internacional i biocombustibles.

Desprès de Trump, destacat negacionisme del canvi climàtic, l’ascens al poder de Bolsamaro al Brasil, pot significar un altre cop en la carrera per complir els acords de París i evitar l’escalfament del planeta per sobre dels 2º C establerts.

És lamentable veure com al mateix temps que s’observa una major preocupació dels ciutadans de molts països pels riscos i efectes del canvi climàtic, nous polítics de potències mundials com Trump i el mateix Bolsamaro, esdevenen un fre en la lluita per salvar el planeta de les conseqüències negatives del canvi climàtic.

Caldrà estar atent a com evoluciona la política mediambiental del Brasil.

 

   

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s