Confirmat l’any 2017, el segon any més càlid registrat

Ho havien avançat al Desembre en aquest web (vés a l’entrada) l’any no pintava bé des del punt de vista climàtic. Ara que les institucions internacionals comencen a publicar dades, la WMO (Organització Mundial de Meteorologia) ho confirma el 2017, és el segon any mes càlid d’ençà que es tenen registres realitzats amb instruments, el 2016 va ser el més càlid i el 2015 el tercer, de manera que podem parlar d’un període de tres anys seguits amb temperatures globals molt altes, com diu la WMO el que és més preocupant és la tendència de les temperatures mitjanes globals del planeta que des de 1980 no han parat d’augmentar fins al punt que ja estem a 1,1º C per sobre de les temperatures preindustrials.

 

 

Us deixem una gràfica que il·lustra molt clarament com aquesta tendència de la temperatura segueix exactament l’increment de CO2 a l’atmosfera registrat en el mateix període de temps.  No cal dir, que si no hi ha canvis radicals en les polítiques d’alguns països com EEUU que tornen a promoure l’ús del petroli, els acords de Paris que demanen retallar l’increment de temperatura a 2º C és pràcticament impossible d’assolir.

Si voleu veure de forma animada l’evolució de la temperatura al planeta cliqueu sobre el vídeo de la NASA que us oferim a continuació. Es veu que no ha passat pel sedàs de Trump.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s