La conferència contra el canvi climàtic de Bonn COP-23 ha començat

 

Tot i les dades científiques i males notícies que generalment arriben amb relació al canvi climàtic, la conferència de Bonn ha començat amb un cert optimisme de cara al futur. Algunes tendències globals obren un bri d’esperança de cara a complir els acords de París, es a dir, evitar que l’escalfament global superi els 2º C el 2050. A EEUU, segon país en emissions de gasos d’efecte hivernacle, les decidides accions d’empreses i estats, així com grans ajuntaments metropolitans, a continuar implementant plans a favor de les renovables i contra l’emissió de CO2, està reduint en gran mesura els efectes de la deserció de Trump dels acords de París, per altra banda, els plans i polítiques xineses de desenvolupament d’energies netes, especialment la solar, donen consistència a aquest moderat optimisme.

Cal però ser conscients que els efectes del canvi climàtic cada cop són més evidents i severs i en moltes zones del planeta estan evidenciant una certa acceleració i un increment en la freqüència i violència dels fenòmens climàtics extrems, l’any 2017 està sent especialment representatiu de com els efectes de l’escalfament global afectaran la vida en el planeta. L’espècie humana és la responsable d’estar modificant l’equilibri entre l’atmosfera i la biosfera, retornar al balanç natural que garanteix la continuïtat del planeta blau tal com el coneixem avui depèn doncs de l’home. Aquesta realitat ha portat molts científics a definir els temps que vivim com una nova era geològica que anomenen Antropocè.

   

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s