El canvi climàtic és un problema planetari, llocs tan allunyats com Califòrnia i Galícia pateixen les conseqüències.

La sequera prolongada més enllà de l’estiu a Galícia, coincident amb força vent, temperatures elevades en ple mes d’octubre i la ma criminal de persones que no mereixen aquest qualificatiu, estan produint un desastre humà i ecològic d’enormes proporcions. Quatre persones mortes, 57 incendis actius, moltes poblacions afectades i milers d’hectàrees cremades és una catàstrofe per aquesta comunitat que te una de les reserves forestals més gran d’Espanya. La crema dels boscos comporta a més de pèrdues de valors econòmics i paisatgístics l’alliberament de grans quantitats de CO2 a l’atmosfera que incrementen el problema de l’escalfament global.

Caldrà anar prenent seriosament el paper dels boscos com a reguladors en el funcionament del sistema atmosfèric i del clima.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s