2017, Serà un bon any, pel planeta blau?

the_earth_seen_from_apollo_17El 2016 ens ha portat una eina molt important en la lluita contra el canvi climàtic, està clar que ens referim a la ratificació internacional del tractat de Paris, això ha representat un pas polític important que cal valorar positivament. El 2017 ens brinda l’oportunitat de començar a posar en marxa els protocols i acords signats i fer efectiva les mesures per fer front a l’escalfament global.

Tanmateix, també en aquest nou any i com a conseqüència de l’arribada a la presidència de EEUU de Donald Trump, es veuen venir importants frenades en el CPP (clean power plant) endegat per l’administració Obama, no cal dir que si això es confirma, pot tenir, per un efecte domino, un impacte molt negatiu en la lluita global contra el canvi climàtic.

Cal esperar doncs, que aquest nou any, des dels estats implicats en el procés de canvi del model energètic en els mateixos EEUU, així com per la pressió internacional, els plans i les idees de Trump i el seus acòlits del lobby petrolier, s’aturin i no deroguin les lleis que intenten descarbonitza i protegir la Terra dels gasos d’efecte hivernacle. En cas contrari el 2017 es pot convertir en un any molt dolent pel clima del planeta blau.