EL MOBILE WORLD CONGRESS. L’altre cara

ELS MOBILS OBSOLETS, Un residu que creix imparable

Prop de 7000 milions de mòbils al món i la seva constant renovació, comença a ser una veritable muntanya de residus.

L’obsolescència programada, cada cop més curta, les aplicacions que requereixen més potencia i certa passió dels usuaris per lluir l’últim model, està generant un increment de ferralla electrònica perillosa que com sempre va a parar als països més pobres.

On van a parar aquestes deixalles, si vols saber mes clica:  Article The Guardian 

Més informació també a: La cuarta R 

moviles ghana_ewaste2

EL COLTAN. Un nou or negre.

Per altra banda es conegut que els mòbils, tauletes i altres equips informàtics necessiten un mineral anomenat Coltan, abreviació de Columbine-Tantalite per la seva fabricació, aquest mineral no es molt comú i la República Democràtica del Congo té més del 70 % de les reserves del Món.

 

Això ha comportat que des de fa anys hi així un conflicte obert entre diferents milícies armades del mateix Congo i països limítrofs com Uganda i Burundi per controlar les àrees on es troba aquest valuós material que han provocat centenars de milers de morts. Com sempre els més perjudicats en aquesta guerra no declarada són les poblacions autòctones de les zones afectades que són desplaçades i veuen com són devastats els seus habitats.

Tanmateix pel que fa als treballs d’extracció de les pecaries mines controlades per diferents grups paramilitars, es fan en unes condicions d’explotació properes a l’esclavatge i sense cap mesura de seguretat, els treballadors molts d’ells nens, fan jornades de fins a 14 hores a l’interior dels túnels d’extracció.

Aquest mineral es treu del país de forma il·legal per rutes controlades militarment són processats i venuts al mercat negre o barrejat (blanquejat) amb mineral legal i incorporat als circuits comercials.

Si estàs interessat, pots veure el següent reportatge ( en angles) que es molt representatiu del que hem exposat.

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s