PERILL! El petroli barat = mes CO2 a l’atmosfera

petroliEl preu del petroli està baixant descontrolada-ment. Els economistes no es posen d’acord en si és bo o és dolent, ben segur, que això dependrà de si un país és exportador o importador. El que és segur és que pel clima no és una bona noticia, els preus del petroli tan baixos com els actuals afavoreixen els consums d’hidrocarburs a tots els nivells, transport, energia, fabricació de derivats,  s’incrementen (estadístiques dels EEUU ja estan indicant un major número de km/mes recorreguts). És doncs evident que hi ha un increment de gasos efecte hivernacle a l’atmosfera que aviat començarem a detectar.

La gràfica ens indica clarament l’importància que tenen els combustibles fòssils en el consum mundial d’energia (Més del 78% del total d’energia consumida). Clica a sobre la gràfica per ampliar

Total_World_Energy_Consumption_by_Source_2013Per altra banda els baixos preus del petroli i derivats no incentiva la producció d’energies alternatives i l’ús de tecnologies més eficients. Tot plegat ens fa pensar que si com és previsible els preus és mantenen baixos duran bastant de temps, el clima és resen-tira considerablement. Estarem atents al comptador de contingut global de CO2 a l’atmosfera

Per veure les ultimes dades clica:   CO2 actual

atascos-mayores-mundo

 

Algunes veus expertes de diferents països estan dient, que aquest seria un bon moment per establir un impost especial i exclusiu per la lluita contra el canvi climàtic. Cal estudiar-ho.

 

gasolina-gasoleo-precios-ue-2013

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s