L’acord de Paris “Est arrive”

Paris, 12-des-2015, dins i fora Le Bourget

final agrement paiaso

Com els vins, finalment, després d’una “verema” de dues setmanes en què en lloc de collir raïms s’han escrit infinitat de documents a les múltiples taules de negociació, els estats participants a la conferencia de Paris sobre el canvi climàtic han arribat a un acord que s’ha refós en un text final aprovat avui.

Aquest fet, és realment històric, representa per primera vegada un reconeixement explícit de la majoria d’estats de la comunitat internacional en la necessitat d’aturar el canvi climàtic i eliminar les emissions de gasos d’efecte hivernacle dins de la segona meitat d’aquest segle. Tanmateix això no garanteix el compliment dels objectius, ja que l’acord no és jurídicament vinculant i la implantació de les mesures i mecanismes de limitació dependrà de la voluntat dels estats en la seva aplicació. Varies ONG’s ja han expressat la seva decepció per l’articulat final de l’acord, en dies propers haurem de seguir de prop la valoració que els experts fan del document aprovat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s